meerjaren onderhoud

Meerjaren onderhoudsplanningen voor VVE’s

Als appartementeigenaar bent u mede-eigenaar en dus medeverantwoordelijk voor het hele gebouw. Elke appartementseigenaar is verplicht om samen met de andere eigenaren het gebouw te onderhouden. Om te zorgen dat iedereen ook aan deze verplichting voldoet is in de wet de oprichting van een vereniging van eigenaren verplicht gesteld en is elke eigenaar hier lid van. Zonder een actieve V.v.E. is overdracht van een woning op een nieuwe eigenaar, niet meer mogelijk.

Als u een appartement koopt is het raadzaam te onderzoeken hoe de bouwkundige staat van het hele gebouw is, en of er een actieve vereniging van eigenaren is.

De V.v.E. moet ingeschreven staan bij de kamer van koophandel en dient regelmatig een vergadering te beleggen. Tevens is een  meerjarenonderhoudsplan nodig, waarin het gezamenlijk onderhoud is opgenomen. De V.v.E. dient te reserveren voor (groot) onderhoud en onvoorziene uitgaven. Kosten voor (groot) onderhoud worden inzichtelijk in de meerjarenbegroting. In de meerjaren onderhoudsplanning worden de bouwkundige onderdelen beschreven die van toepassing zijn op het betreffende complex en de komende (b.v. 10) jaren onderhoud behoeven. Per jaar wordt bij elk onderdeel kosten opgegeven (indien van toepassing) welke noodzakelijk zijn voor onderhoud.

PRIJZEN

Onderstaand de prijzen voor opname en opstellen van de meerjarenonderhoudsplanningen.
Eenheden die een huisnummer bevatten kunnen zijn: Een woning, een garage, een kantoorruimte. Elk huisnummer wordt als een eenheid beschouwt.

€ 160,00 excl. BTW  (€ 193,60 incl. BTW) per eenheid (woning, garage, kantoorruimte etc.) met een minimum van € 640,00 excl. BTW (€ 774,40 incl. BTW)
Voor grote verenigingen is het raadzaam een offerte aan te vragen.

Is uw v.v.e. niet actief?
Wij verzorgen de onderhoudsbegroting. Wat u verder nodig hebt is eenvoudig te verkrijgen.

    • Meerjarenbegroting (verzorgen wij)

    • Inschrijving k.v.k.

    • Taxatierapport t.b.v. herbouwwaarde (taxateur)

    • Opstalverzekering

  • Eerste vergadering (zelf te organiseren)

Bel vrijblijvend voor meer informatie en een prijsopgave.

Onze andere diensten:

Aan- verkoopkeuring
Bouwbegeleiding
Energielabels
Keuringen voor het verkrijgen van hypotheek
Meerjaren onderhoud
Oplevering nieuwbouw