energielabel aanvragen

Energielabel

(wij zijn niet gecertificeerd)

Huiseigenaren die nog geen energielabel hadden, hebben in januari 2015 een voorlopig energielabel voor hun woning ontvangen. Met dat voorlopige energielabel krijgen zij inzicht in de energieprestatie van hun woning en kunnen zij besparingsmaatregelen nemen om de energiekosten te verlagen. Op het moment dat zij hun woning verkopen of verhuren, moet het voorlopig label zijn omgezet naar een definitief label.
u kunt uw voorlopige label checken op: http://energielabel-checker.rvo.nl/

Het voorlopig energielabel dat huiseigenaren toegestuurd krijgen, is gebaseerd op een aantal reeds bekende gegevens, zoals woningtype, oppervlakte en bouwjaar. Aan de hand van maximaal tien vragen is het mogelijk om het energielabel definitief vast te stellen, zodat aan de wettelijke vereiste bij verkoop of verhuur voldaan wordt. Het omzetten van voorlopig naar definitief energielabel gebeurt met behulp van een website (b.v. www.energielabelvoorwoningen.nl). Hiervoor dient u met uw DigiD in te loggen.

Als u geen DigiD heeft of het niet eens bent met het uiteindelijke label, kunt u een inspecteur laten komen om de woning op te laten nemen. Kosten hiervoor zijn afhankelijk van de grootte van het pand en het gebruik (woning, winkel etc.)

Meer informatie (vanuit overheid) vindt u op www.energielabel.nl. Voor vragen is er een helpdesk. Te bereiken op 0800-0808 of helpdesk@energielabel.nl

Voor het opstellen van een energielabel zijn wij NIET gecertificeerd.